Lirik Derita Merindu - Ahli Fiqir

Ahli Fiqir - Derita Merindu

Kau katakan cinta gunakan akal
Bila aku gunakan
Kau yang menyangkal
Bagaimana nak kekal
Kau katakan cinta gunakan minda
Bila aku gunakan
Kau yang tak percaya
Bagaimana nak bahagia

Maafmu tak bererti
Kau mudah sesali
Berulang kali telah kau mungkiri
Manis mulut berjanji terpedaya lagi
Menanti biar terus didustai

Chorus
Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu
Tak ku kenal lagi engkau siapa

Dan aku cuba sedaya upaya
Telah ku usaha dengan sepenuh jiwa
Bagaimana hendak ku lupa
Bayangan wajahmu selalu di depan mata
Harum baumu masih dapat ku hidu
Bagaimana ingin aku membencimu
Jikalau setiap hari merindu
Sekiranya derita merinduimu
Itu sebenarnya bahagia
Aku pilih derita

Ulang Chorus

Mungkinkah esok atau lusa
Walau biarpun lama
Akan ku biar tiada
Ku tetap kan setia
Entah bila akan tiba
Sampai jua harimu yang sama
Esok seperti semalaman yang tak berubah

Kaulah tanda tanya
Kau tiada titik noktah
Ku dibuai mimpi lena
Dikejut igau semula
Kaulah tanda tanya
Kau tiada titik noktah
Ku dibuai mimpi lena
Dikejut igau semula

Seandainya kau berada di depan mata
Mudah untuk aku berkata-kata
Supaya dapatku melihat seraut wajahmu
Walaupun belum tentu kau mahu bertemu
Apalagi memandangku
Setelah ku turutkan segala kemahuan
Kau mainkan perasaan
Begitu mudah kau ucapkan
Terimalah saja kenyataan
Aku masih terkilan

Maafmu tak bererti kau mudah sesali
Berulang kali telah kau mungkiri
Manis mulut berjanji terpedaya lagi
Menanti biar terus didustai

Ulang Chorus 2X

Jika kau dapat memahami
Hati seorang perindu
Baru kau tahu derita hatiku
Jika suatu hari nanti giliran kau merindu
Baru kau ingat derita diriku
Segala yang berlaku bukan kemahuanku
Apa gunanya bahagia
Jikalau bahagia bersamamu
Hanyalah untuk sementara waktu
Aku pilih derita merinduimu

Maafmu tak bererti
Kau mudah sesali
Berulang kali telah kau mungkiri
Manis mulut berjanji terpedaya lagi
Menanti biar terus didustai

Ulang Chorus 2X



Lirik sumbangan QueenLyana

48 comments:

Anonymous said...

sempoiii

amy said...

apa maksud di sebalik lagu nih erk...Orked kurang paham...tlg bg komen..thankz

Anonymous said...

lu pk ar sendiri... hahahahahaa....

Anonymous said...

i like this song...
so much...!!

persona_naga said...

Like dis song so much....besh2....

Anonymous said...

suke lgu ni!!!!! so meaningful,,, huhuuu

Anonymous said...

A+

Anonymous said...

lagu pebet me...........

Anonymous said...

siyes lagu ni penuh bermakna...ckup mendalam...hekhek

perindu setia said...

haya org memahami lirik lagu ne sahaja yg akn memahami ape maksud yg hendak d sampikn..

Anonymous said...

derita merindu..mcm b'laku kat dri aq jerk..

Anonymous said...

susah tol nak karoke lagu ni,,lagi2 part rap..adoyai..

dieeeaaaddd said...

wow...mavoles...
good song

Anonymous said...

lagu ni sal laki ni dy da pnh curang..
pmpn ni xcya kn dy dh..
pmpn ni da bg peluang..tp las2 pmpn 2 xley tima knyataan..
then laki ni cm gila talak..
skg laki 2 ngh derita merindui pmpn 2..
n laki 2 wish pmpn 2 akn sedar n akn rasa alik derita laki 2..
-4me,laki 2 xreti menghargai,dpn mata xmo jg,dah xda bwu nk cr..-
phm2 je k..

ADLYN91 said...

lagu sesuai bagi bekas pakwe aq

Anonymous said...

lagu ni betol2 macam dorang cipta lepas dengaq crite idup wa jek....

vesella letcheva said...

nice. my ex give it to me.

FARAH AMARAH said...

lgu ny bnyk mkne yg t'surat..sape hayati msti phm..i like this song!

Anonymous said...

lgu ni ex i yg bg tp i tau dia nk i dgr lgu ni cz dia tau dia yg salah...dia nga rse derita tu n i da pnh rse derita mse dia curang tp kte mmg still de feelings tok ssma sdri tp i da de pnggnti dia so tu yg dia kne trma..

EdiNes said...

saya pun nak gtau ni..saya baru umo 18 tahun..cinta monyet lah katakan. Saya ada sorang couple..saya sayang sgt kat dia.dan..sekarang ni..saya tengah DERITA MERINDU kat dia tau..rindu sgt2 coz dah lama saya tak jumpa dia..huhuhu...

Anonymous said...

lagu ni menusuk kalbu

Anonymous said...

em lgu ny d dedicated 4 my lovely alia..

azrilovealia said...

em agk2 awk rndu at sy ta??takaen by alia_azri <3

azrilovealialoveazri said...

derita merindu..d dedikasi an uat kekasih aty sy..hihi..hope awk ske lgu ny_taken by azrilovealia<3

Anonymous said...

wt pe na derita

Anonymous said...

mksudnye derita tu membahagiakn dia..tats y dia nk derita..gituy seh..

5_ZaL said...

"Derita Merindu" penuh dgn maksud tersirat...
Ia mengisahkan tentang seseorang tidak kira lelaki atau wanita yang ditinggalkan kekasihnya..
'Benci TAPI Sayang' itulah hakikatnya...
memori indah sukar dilupakan... trimalah kenyataan... That Y.. "Aku pilih derita merinduimu"...

Anonymous said...

kene ngan aku siot lagi nih... kaw2

Anonymous said...

sedih nya....terasa plak...

Anonymous said...

aq t"ingat lax kat ex aq...dlu aq x nk dy,pas aq dgr dy adew pompuan le DERITA MERINDU aq kat dy...for my ex,,jge dri..i love u 4avar

Anonymous said...

"mengapa hanya rindu yang menjadi pilihan"
"mengapa hanya derita yang menjadi teman"

@LLYSS@ said...

bEst cnGat....
huhux...

@LLYSS@ said...

ape ny cinte2...
he5...

@LLYSS@ said...

cam knal jew nme azri ny..
cam nme bf sy jew..
he5...

Anonymous said...

aku sgt2nye sukekan lirik lagu ni...betol2 mendalam dan btol2 bermakna.....kalo layan lagu ni sorang2 bley meleleh air mata...

Anonymous said...

suke sngt aQ kat lagu nie...........
kena sngt ngan love story aQ.....

Imperial said...

I from other nation but I really do like this song so MUCH >...Alotas mean from what I have thought from this song.SImply the best

Anonymous said...

ak pn suka lagu ni..sgt2 tepat kena pd cter ak ngn bf ak yg pnh curang ngn ak..sshnyer rs nk maafkn kecurgn die..huhu

Anonymous said...

haha...

Anonymous said...

urm cam same jw ngn kesah hdp aku..
aisshhh!
bosan!
tp sumpah aku windu die..

Anonymous said...

lagu ni sgt sesuai dgn cite cinta sy tp dia xcurang pun dgn sy...sy seolah2 laki dlm lagu ni..

Anonymous said...

Sekiranya derita merinduimu itu sebenarnya bahagia...
Aku pilih derita.

part ni aku paling suka..bcoz..aku tercintan husband org n sama fall in luv...derita merindu tapi bahagia sebab kita x rampas org punye...aku pilih derita..asal org lain bahagia..lagu ni byk maksud tersirat..

Anonymous said...

"lagu ni sal laki ni dy da pnh curang..
pmpn ni xcya kn dy dh..
pmpn ni da bg peluang..tp las2 pmpn 2 xley tima knyataan..
then laki ni cm gila talak..
skg laki 2 ngh derita merindui pmpn 2..
n laki 2 wish pmpn 2 akn sedar n akn rasa alik derita laki 2..
-4me,laki 2 xreti menghargai,dpn mata xmo jg,dah xda bwu nk cr..-
phm2 je k.."
jgn cakap mcm tu...jgn pandang laki ja yang wat mcm tu..jgn pandang semua laki salah...perempuan pun ada gak yang macam tu..ada depan mata xreti nak hargai...dalam tengah berkapel pun boleh curang pasang smpai 2 org..haa...jgn ingat laki ja yang wat keja mcm tu...pompuan pun ada la...so..jgn la kuar kan statement mcm tu nak tuduh laki ja taw...k..

uB@i said...

BETULLLLLLL...............
100% SOKONG...HEHE
memg la bkn sume lki baik...
sbb 2 kaum hawe kne cri kaum adm yg baik..
cm aq..hahaha
gurau jew..

ct said...

wah dasyat gilerrr....
boleh msk book of record
iaitu lagu tersedap di dunia:>

Anonymous said...

sedih bila dengar lagu ni,tapi dia dah tak ada. . .

Anonymous said...

pmpuan nie kbnykan nya stia kew...?pndpt korg

Anonymous said...

cita die :
sorg laki ni curang. then he want that girl back
the girl gave another chance. tp laki tu curang lagi. tu la dia ckp berulang kali telah kau mungkiri. dah bg peluang tp buat curang lagi..

then bila laki tu nak lagi, dat girl ckp la, walaupun dia bahagia dgn laki tu, laki tu akan curang lagi, so dia xnak dah laki tu.

sbb tu dia ckp dia rela derita merindu. sbb dia still syg dat guy. tp dia tau kalau dia trima laki tu blk, akan jd lagi benda yg sme.

true story

Post a Comment