Lirik Amarah - Siti Nurhaliza & Krisdayanti

Krisdayanti & Siti Nurhaliza - Amarah

Wanita bukanlah perhiasan mata
Wanita adalah pelengkap di jiwa
Yang perlu kau corak dan bimbingi dia
Dan pasti bukan sekadar dengan kata-kata

Manis mulut lidah kau berapi
Tanpa sedari hati kau sakiti
Ku menghargai segalanya
Namun mungkin kau yang lupa
Fikirkanlah dengarkanlah suaraku

Chorus
Kau tak bisa hapuskan amarah
Walaupun engkau tahu
Aku mahu kamu mahu
Aku tahu kamu tahu
Dan ku takkan tunjukkanku amarah
Kerana aku tahu segala yang berlaku
Tetap akan berlaku di mana kudratku
Dia yang menentu
Dia yang menentu

Wanita bukanlah perhiasan mata
Wanita adalah pelengkap di jiwa
Yang perlu kau corak dan bimbingi dia
Dan pasti bukan sekadar dengan kata-kata

Manis mulut lidah kau berapi
Tanpa sedari hati kau sakiti
Ku menghargai segalanya
Namun mungkin kau yang lupa
Fikirkanlah dengarkanlah suaraku

Ulang Chorus

Hati wanita terlalu rapuh kau genggami
Yang ingin selalu dimanja dan disayangi
Ku bukan tagih janji yang kau hancuri

Manis mulut lidah kau berapi
Tanpa sedari hati kau sakiti
Ku menghargai segalanya
Namun mungkin kau yang lupa
Fikirkanlah dengarkanlah suaraku

Ulang Chorus 2X


20 comments:

Anonymous said...

i dun care about KD she is nothing to do with me...
but what was shocking me so much is dat Siti is singing this kind of song..this is so not her....geli lah lagu cm ni,...lagu cm ni bagi progrm realiti sesuai lah....akademi fantasi indosiar....

♦PuRple PuGirLz said...

lOve this sOng,, ini lah kata hati wanita..

erine said...

lagu nie best giler....
skali ngar dh leh ikut....
hanya yg memahami hati wanita sahaja akan faham lagu nie....
ini la luahan hati sorang wanita....

Anonymous said...

Brilliant song, magnificent lyrics and superb singers. One up for the women everywhere. Amarah ROCKS for MALAYSIA.

Anonymous said...

this is such a beatiful and magnificent song.. i love siti nurhalizah but i hate kris dayanti.. sorry to say but it's true.. i hate KD.. but however, this song is COOL and gonna rock Malaysia... wakkaka.. :)

B@by gUrL'Z said...

bez juga lagu2 nie....betol2 memahami jiwa wanita...

Anonymous said...

best song every in whole world hahaha XD..
Siti Nurhalizah feat Kris Dayanti

Malaysia feat Indonesia

best neigbors couple ever.
i hope dis can establish a better relationship

Anonymous said...

tak best lah lg ni.kenapalah ct nyanyi dgn kris dayanti.buat rosak lg jak.sdp lg suara ct.diva konon c kris dayani..ct 2 yg diva ori..saapalah atur lagu ni.lagu ni sama mcm lg tanpamu.tp lagu tanpamu 2 elok lg dr ni.mak aq kata buruknya lg ni..<<BB

richard said...

duet maut, wanita cantik.

anaf said...

lagu amarah memang cukp meletup kerna gandingan mantap 2 vokal orng yg x suka memang bdh...........lagi 1 cT HARUS PAKAI TDung sebagai orng yg dh go to mekah...i'm sngt mnat ct pemnat nmber 1 ct

rania said...

mmg merdu suara ct n kd

bima said...

great

azira said...

hei anymous kau x yah lah kutuk ct 2 n kd

Anonymous said...

i love this song

Anonymous said...

Hope CT can wears her TUDUNG PROPERLY... Please.. Just keteguran as a muslim..

OOO said...

bergabung sangat!!
best lady gaga feat beyounces lagi!!!

Anonymous said...

best sangat lagu siti nurhaliza..

Anonymous said...

Both are commendable on their own rights although i really feel that through time they are now relying on their fame too much rather than producing really good songs. The song is not really good actually. Is just because their names are on it.Hate it when this happens. The song is just average. Thats all.

areyepz said...

best untuk org perempuan ni untuk kesedaran lelaki yg curang biase la kn lelaki tk tau ape wanita buat semua ni laki main cakap je bkn2!

Anonymous said...

I'm an indian but i love this song, the way they both sang it is really nice..i don't see anything as 'geli' in this song. Siti sang well, if you don't like it then just be silent don't give negative comments like that. if you can sing better then go ahead i'll support but don't tease this way. this song is really nice =)

Post a Comment